Daugavpils pilsētas pašvaldība turpina cīnīties par Eiropas Gada pašvaldības titulu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība piedalās konkursā „Eiropas Gada Pašvaldība 2014”, kuram ir vairākas kārtas.

Jāatzīmē, ka, saskaņā ar konkursa rīkotājas – Latvijas Pašvaldību savienības – mājas lapā pieejamo informāciju, Daugavpils pilsētas pašvaldība ir iekļuvusi konkursa otrajā kārtā.

No 23 pašvaldībām, kuras bija pieteikušās uz konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2014” pirmo kārtu, Plānošanas reģionu vērtēšanas komisijas ir izvirzījušas 14 pašvaldības, kuras sacentīsies konkursa otrajā kārtā. Plānošanas reģionos izveidotās vērtēšanas komisijas vērtēja pašvaldības gan pēc iesniegtā pieteikuma, gan arī apmeklēja pašvaldības klātienē. 

Latgales plānošanas reģionā uz otro kārtu izvirzīta Daugavpils pilsēta un Viļakas novads, taču vēl turpinās cīņa starp Dagdas novadu un Līvānu novadu, kura pašvaldība no Latgales sacentīsies grupā ar iedzīvotāju skaitu virs 7000.

Atgādināsim, ka šogad noteiks uzvarētājus – Eiropas Gada pašvaldības titula nesējus, gan laureātus divās nominācijās –„Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam” ar apakšnomināciju „Pašvaldība veselam iedzīvotājam” un laureātus nominācijā „Pašvaldība iedzīvotāju iesaistīšanai” ar apakšnomināciju „Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai”.

Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pašvaldības konkurēs trīs kategorijās: lielās pilsētas, novadu pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu līdz 7000 un ar iedzīvotāju skaitu virs 7000.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti rudenī – septembra beigās.


Написать комментарий