ASV Pārstāvju palāta apstiprinājusi rezolūciju, kura ļauj iesniegt prasību pret Baraku Obamu

foto: dailystormer.com
foto: dailystormer.com

ASV Pārstāvju palāta atbalstījusi rezolūciju, kura ļauj iesniegt prasību pret valsts prezidentu Baraku Obamu par pilnvaru pārsniegšanu, reformējot veselības aizsardzības sistēmu, ziņo portāls newsarmenia.ru

Saskaņā ar aģentūras datiem šo iniciatīvu atbalstīja 225 Pārstāvju palātas biedri, tai pašā laikā 201 deputāts nobalsoja pret, ziņo ria.ru.
Opozīcijas republikāņi, kuri kontrolē ASV Kongresa apakšpalātu, apsūdz Obamu par pilnvaru pārsniegšanu. Proti, republikāņi nav apmierināti ar to, ka prezidents, saskaroties ar šķēršļiem Kongresā, realizē savu politiku ar rīkojumu palīdzību. Turklāt Obama balstās uz Baltā nama juristu viedokli par to, kādā mērā šie rīkojumi atbilst prezidenta pilnvarām, kuras saskaņā ar Konstitūciju ir ierobežotas par labu Kongresam.

Obama ilgu laiku centās panākt minimālās darba samaksas pieaugumu, nesaņēma Kongresa atbalstu un patstāvīgi pieņēma šādu lēmumu, bet tikai federālo iestāžu darbiniekiem.

Obama asi kritizēja Pārstāvju palātu par nodomu izvirzīt no tiesu redzes viedokļa neperspektīvu prasību. Pēc viņa vārdiem Kongress nepilda savus tiešos pienākumus, sabotējot valstij nepieciešamas reformas. Uz pastāvīgas prezidenta un Kongresa konfrontācijas fona Obamas popularitāte vēlētāju vidū atrodas rekordzemā – 40% līmenī. Tomēr Kongresa darbību atbalsta tikai 13% amerikāņu.

 


Написать комментарий