Polijas ministrs: Būs grūti atrast alternatīvu Krievijai

foto: meatinfo.ru
foto: meatinfo.ru

Polijai būs grūti atrast alternatīvu pilnīga lauksaimniecības produkcijas eksporta uz Krieviju aizlieguma dēļ, paziņoja Polijas lauksaimniecības ministrs Mareks Savickis.

Pēc Savicka domām Krievijas vara „pilnīgi atklāja kārtis, izziņojot ekonomisko karu Eiropas Savienībai un ASV”. Savickis palūdza Polijas lauksaimniekiem „nekrist panikā”, bet drīzāk ar vēsu prātu pārdomāt tālākās darbības”, ziņo ria.ru.

Turklāt lauksaimniecības ministrs atzina, ka „šajā situācijā būs grūti atrast alternatīvu Krievijai”. „Trešo valstu tirgos lielas izmaiņas nenotiks. Ja kaut kas mainīsies, tad tas notiks tikai pēc Jaunā gada, un attieksies uz tiem produktiem, kurus izdosies saglabāt ledusskapjos un glabātuvēs”, – atzīmēja Savickis.

Krievija no 1. augusta ieviesa Polijas dārzeņu un augļu ievešanas ierobežojumus. Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests atzīmē, ka lēmums „ir saistīts ar vairākiem pārkāpumiem un karantīnas objektu konstatēšanu”. 

Tomēr Polijas lauksaimniecības ministrs Mareks Savickis domā, ka šis aizliegums ir „politiskas represijas”. „Krievijas embargo dārzeņu un augļu eksportam no Polijas ir politiska represija un Kremļa atbilde uz Eiropas Savienības sankcijām”, – paziņoja Polijas ministrs.

Trešdien Vladimirs Putins parakstīja pavēli par atsevišķu speciālu ekonomisku pasākumu pielietošanu ar mērķi nodrošināt Krievijas drošību, – ziņo vz.ru.

Saskaņā ar pavēli uz gadu tiek aizliegta lauksaimniecības produkcijas, izejvielu un pārtikas ievešana Krievijas teritorijā no valstīm, kuras pieņēmušas lēmumu par sankcijām pret Krieviju.

Mazumtirgotāji jau paziņojuši, ka tas neietekmēs ierindas patērētājus.

Krievijas Ekonomikas ministrija paziņoja, ka aizliegto preču importa saraksts jau ir gatavs.

Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests sagatavos savu sarakstu 2 – 3 dienu laikā.


Написать комментарий