Dagdas novada skolēnu parlamentu tikšanās

foto dagda.lv
foto dagda.lv

20. novembrī jauniešu iniciatīvu centrā notika Dagdas novada skolēnu parlamentu tikšanās, informē Dagdas novada pašvaldība.

Neformālā gaisotnē, pārrunu, spēļu un radošu uzdevumu veidā, jaunieši no Dagdas, Andrupenes, Ezernieku, Asūnes, Šķaunes  un Andzeļu skolu parlamentiem apsprieda viņiem aktuālās tēmas: līderības problēma, kā organizēt pasākumus, kā iesaistīties un realizēt projektus. Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja M. Micķeviča iesaistīja jauniešus pārrunās par skolēnu pašpārvalžu tiesisko regulējumu, kopīgi diskutēja par  pasākumiem „Mana Latvija 95’’ un Dagdas novada 9. klašu kopīgo pasākumu.

Visi jaunieši bija aktīvi un labprāt iesaistījās diskusijās, radošajos uzdevumos un spēlēs. Pēc semināra katram skolas parlamenta dalībniekam tika izsniegts  apliecinājums par dalību apmācību kursā „Skolēnu pašpārvaldes darba organizācija”.

Jauniešu vērtējumā tādas tikšanās ir ļoti nepieciešamas, jo ir iespēja sadraudzēties ar vienaudžiem no citām novada skolām, dalīties pieredzē, pārrunāt jauniešiem aktuālos jautājumus un rast tiem risinājumus.

Svarīgi ir arī tas, ka jauniešiem vidusskolā būs vieglāk  komunicēt, jo viņi tādās tikšanās reizēs attīsta arī sadarbības prasmes. Jauniešiem tika uzdots mājas darbs. Nākošā tikšanās plānota 2013.gada pavasarī.


Написать комментарий