Izvēlēta arābu pasaules skaistākā sieviete

foto sawtbeirut.com
foto sawtbeirut.com

23. decembrī Ēģiptē noslēdzies skaistumkonkurss Miss Arab World, kura finālā triumfēja sīriešu bēgle Nadīna Fahda (attēlā pa labi) – viņa 2011. gadā bēga no pilsoņu kara Sīrijā un tagad Ēģipti sauc par savām otrajām mājām.

Otro vietu arābu skaistuļu konkursā ieguva ēģiptiete Rovana Jusufa, bet trešā palika Nade Halife no Tunisijas.

Kopumā šogad konkursa finālā piedalījās 18 dalībnieces, kuras pārstāvēja Alžīriju, Ēģipti, Jordāniju, Irāku, Libānu, Maroku, Sīriju, Somāliju, Sudānu un Tunisiju (no dažām valstīm bija divas un pat trīs dalībnieces).

Konkurss Miss Arab World Ēģiptē notiek kopš 2006. gada. Šogad finālam bija jānotiek 16. decembrī, bet organizatori datumu mainīja, lai tas nesakristu ar referendumu par jauno Ēģiptes konstitūciju.

2011. gadā, neraugoties uz politisko situāciju valstī, konkurss netika atcelts, un to neapturēja pat tad, kad pie varas nāca islāmisti, kuri, kā zināms, visai nosodoši izturas pret šāda veida pasākumiem.

Visā konkursa pastāvēšanas laikā tas atcelts tikai vienu reizi - 2008. gada decembrī, kad Izraēlas armija Gazas sektorā īstenoja pretterorisma operāciju "Svina lietus".

Lai piedalītos konkursā, meitenēm jābūt 19 līdz 26 gadus vecām neprecētām arābietēm (vismaz vienam no vecākiem jābūt arābam), turklāt viņām jābūt vai nu studentēm, vai jau ieguvušām augstāko izglītību.

Papildus prasības ietver brīvu kādas svešvalodas pārvaldīšanu, lielisku sportisko formu, nevainojamu reputāciju, aktīvu sabiedrisko darbību dzimtenē. Īpaši tiek uzsvērts, ka konkursa dalībnieces nedrīkst būt savu biogrāfiju aptraipījušas ar dalību kādā ekstrēmistu organizācijā.

Līdz šim konkursā Miss Arab World uzvarējušas dalībnieces no Irākas, Bahreinas, Saūda Arābijas, Tunisijas un Ēģiptes, bet tagad pirmo reizi uzvarētāja ir no Sīrijas.


Написать комментарий