Vēstule redakcijai: Daži Daugavpils bērnudārzi atkal prasa naudu no vecākiem rotaļlietu iegādei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcija saņēma vēstuli, kurā mūsu lasītāja ziņo, ka vienā pilsētas bērnudārzā izsniedza bērnam nepieciešamo lietu sarakstu un vāc naudu rotaļlietām.

„Labdien! Es gribētu, lai mani saklausītu Izglītības pārvalde. Pagājušajā mācību gadā tika ziņots, ka bērnudārziem nav tiesību vākt naudu no vecākiem vai izsniegt sarakstus, bet šogad, kā es saprotu šī norma nepastāv. 21. bērnudārzā izsniedza sarakstus uz summu Ls 20 + Ls 5 rotaļlietām, kopā Ls 25 katram bērnam. Un tas viss 5 gadus vecam bērnam! Vai nav tiesa, ka katrs bērnudārzs saņem naudas summu materiāliem vai materiālu? Paldies, ja sadzirdējāt!”, - raksta lasītāja.

Komentēt šo vēstuli mēs palūdzām Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāju Marinu Isupovu, kura paziņoja, ka bērnudārzi katru gadu izsniedz bērnu vecākiem individuālo mācību piederumu sarakstu, t.i., materiālu sarakstu, ar kuriem bērns strādā visa mācību gada laikā.

„Nevienā sarakstā nedrīkst būt nekādu papildlietu, kā, piemēram, rotaļlietas, grāmatas vai tualetes papīrs. Salvetes ir strīdīgs jautājums, jo tās tiem izmantotas gan rokdarbos, gan praktiskajās nodarbībās.

Kā zināms, vecāki apmaksā tikai ēdināšanu bērnudārzā, bet iestādes uzturēšanu un tās darbības nodrošināšanu (tai skaitā pedagogu un personāla algu) uzņemas pašvaldība. Tādējādi summa, kura tiek izdalīta uz katru bērnu, protams, ir neliela. Tas ir saistīts ar to, ka pašvaldība ir skopa, budžeta iespēju un dažādu citu vajadzību dēļ. Tādēļ, ja bērnudārzos prasa iegādāties bērnam individuālos mācību līdzekļus, nekā briesmīga nav, jo tas viss tiek darīts bērnu labā. Vēlreiz uzsvēršu – šajā gadījumā runa nav par rotaļlietām vai grāmatām”, - atzīmēja M. Isupova.

Atzīmēsim, ka viena bērna uzturēšana bērnudārzā pašvaldībai izmaksa apmēram 100 latus mēnesī.


Написать комментарий