Pareizticīgie Krievijā uztraucas par bērnu laukumu Latvijā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Vecrīgā parādījies dīvains bērnu laukums. Instalācija attēlo kareivi, kurš vienā rokā tur automātu. Bērnu laukuma elements novietots pie Svētā Pētera baznīcas un nokrāsots ģiftīgi rozā krāsā.

Par šo instalāciju jau sākuši nervozēt Krievijas pareizticīgie, kuri uzskata, ka kareivis ir Vācu armijas SS grenadieru divīzijas kaujinieks.

Skulptūrai nav nekādu armijas piederības atšķirības zīmju. Tomēr, Krievijas blogeri jau sacēluši trauksmi, - viņuprāt ķivere un ierocis liecina, ka instalācijā atveidots vācietis ar triecienautomātu Stg.44 vai МР-44.

Daži uzskata, ka kareivis rokā tur krievu Kalašņikova automātu. Blogeri pieļauj, ka gadījumā tas ir automāts, tad vācu karavīrs šo ieroci ir atņēmis kādam padomju kareivim

Otrā pasaules kara laikā 15. ieroču SS grenadieru divīzija (latviešu Nr. 1) (vācu: Waffen-Grenadier Division der SS 15 (lett.Nr.1)), pirms tam arī Latviešu SS brīvprātīgo divīzija, 15. latviešu SS brīvprātīgo divīzija, bija latviešu militārais formējums Latviešu leģiona sastāvā Otrā pasaules kara laikā. Kaujas gaitas beidza 1945. gada maijā Vācijā. Vienlaicīgi pastāvēja divi 15. artilērijas pulki, no kuriem 1. no 1944. gada rudens bija piesaistīts 19. divīzijai.


Написать комментарий