Atteikties taupīt uz ielu apgaismojuma rēķina Daugavpilī netiek plānots

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcija turpina saņemt sūdzības par ielu apgaismošanu Daugavpilī.

„Kāpēc Jātnieku ielā vakaros nedeg gaismekļi? Vakaros šo ielu nav iespējams izmantot, deg tikai daļa gaismekļu un apgaismojums nez kāpēc ir oranžā krāsā. Lūdzu pievērst tam uzmanību”, raksta mūsu lasītāja Tatjana.

Portāls griezās pie pilsētas vadības ar jautājumu, vai ir izstrādāta pilsētas apgaismošanas koncepcija, kurai, kā tika ziņots iepriekš, ir jāsakārto sistēma, un vai netiek plānots atteikties no taupīšanas uz ielu apgaismojuma rēķina, kuru kritizē pilsētnieki.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paskaidroja, ka pilsētas ielu apgaismošanas koncepcija esot izstrādāta un nodota izskatīšanai Komunālās saimniecības pārvaldes un Attīstības departamenta speciālistiem.

„Dokumentu veido 94 lapas, tajā uzmanība tiek pievērsta visiem pilsētas apgaismojuma sistēmas attīstības aspektiem. Pilsētā ir vairāk nekā 9 300 gaismekļi. Tika rūpīgi izanalizēta pašreizējā situācija, un mūsu mērķis ir nomainīt vecus gaismekļus uz jauniem, kuri ir daudz ekonomiskāki. Galvenais uzdevums ir automatizēt pilsētas apgaismojuma sistēmas ieslēgšanu, viens no galvenajiem faktoriem – optimālā apgaismošana un iespēja ietaupīt. Materiāls tiek analizēts, un tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par tā uzlabošanu vai apstiprināšanu”, atzīmēja A.Kursītis.

Savukārt, pēc izpilddirektora vārdiem, jautājumu par apgaismojuma toni lems pilsētas galvenais mākslinieks. Šobrīd pilsētā aptuveni 50% gaismekļiem ir baltais tonis, 50% - dzeltenais. Pastāv apgaismošanas prasības, kuras ievērojot, var taupīt neatkarībā no tā, kāds ir apgaismojuma tonis, paskaidroja A.Kursītis.


Написать комментарий