Ierakstīra telefonsaruna, kurā pārrunā lidmašīnas “Malaysia Airlines” notriekšanu

Ukrainas Drošības dienests (UDD) ceturtdien pārtvēris promaskavisko kaujinieku telefonsarunu, kurā viņi apspriež lidmašīnas notriekšanu. UDD video ar pārtvertās sarunas ierakstu publicējis tīmeklī.

"I.Bezļers (kurš izmanto segvārdu Velns) atskaitās savam kuratoram Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes pulkvedim V.Germaņinam par kaujinieku tikko kā notriekto lidmašīnu," pastāstīja UDD.

Vispirms Bezļers ziņo, ka kaujiniekiem ir izdevies notriekt lidmašīnu. Viņa sarunbiedrs otrā līnijas galā vaicā: "Kur lidotāji?" Tad kaujinieki saprot, ka ir notriekta civilā lidmašīna.

Virs Ukrainas austrumiem, 50 kilometrus no robežas ar Krieviju, ceturtdien notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna, kas atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. 280 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā. Ukrainas prezidents Petro Porošenko lidmašīnas notriekšanu nodēvējis par teroraktu.

Lidmašīnu virs Torezas, Doņeckas apgabalā, notriekuši promaskaviskie kaujinieki, pavēstīja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

"Tikko teroristi pie Torezas no [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina vēlīgi piešķirtā zenītraķešu kompleksa "Buk" notriekuši reisa Kualalumpura-Amsterdama civilo lidmašīnu," Geraščenko pavēstīja sociālajā tīklā "Facebook". "Šodien no rīta vietējie patrioti fiksējuši šī kompleksa pārvietošanos no Torezas uz Sņižni."

Aptuveni vienā laikā ar Malaizijas lidmašīnas notriekšanu virs Torezas kaujinieku komandieris Igors Girkins sociālajos tīklos pavēstīja, ka viņa karotāji virs šīs pašas Doņeckas apgabala pilsētas ir notriekuši Ukrainas armijas transporta lidmašīnu.

No Girkina paziņojuma var saprast, ka separātisti notriekuši Malaizijas lidmašīnu, domādami, ka tā ir liela Ukrainas armijas lidmašīna, skaidro ziņu aģentūra AFP.

Tiek ziņots, ka avarējušās lidmašīnas maršruts bijis netālu no Ukrainas gaisa spēku transporta lidmašīnas "IL-76" maršruta. Izskanējuši pieņēmumi, ka Krievijas atbalstītie kaujinieki mēģinājuši trāpīt šai lidmašīnai, kas transportējusi kravu pie robežas bloķētajām ukraiņu vienībām, taču viņu palaistā raķete ķērusi pasažieru lidmašīnu.

Bojāgājušo vidū ir vairāk nekā 250 Eiropas Savienības pilsoņu, pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Oleksandrs Daņiļuks. Viņš arī norādīja, ka dzīvību zaudējuši 300 cilvēku.


Написать комментарий