Politika

Šlesers par Ozoliņa politisko karjeru: Ne jau ar baletu viņam nodarboties 06.06.2014

Latvijas Parlamentam pietrūkst cilvēku ar sasniegumiem dzīvē, uzskata politiķis un uzņēmējs Ainārs Šlesers. Par to viņš pastāstīja intervijā "Sestdienai", komentējot leģendārā hokejista Sanda Ozoliņa politiskās karjeras sākumu.

Graubi vēl uz četriem gadiem apstiprina NBS komandiera amatā 06.06.2014

Saeimas deputāti ceturtdien Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatā uz vēl vienu termiņu apstiprināja pašreizējo komandieri Raimondu Graubi.

Kamerons: Lielbritānija paliks ES sastāvā ar nosacījumu, ka tā tiks reformēta 06.06.2014

Eiropas Savienībai jāatzīst, ka ir nepieciešamas reformas, paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons tikšanās laikā ar ASV prezidentu Baraku Obamu kopējā preses konferencē.

Puskaila "Femen" aktīviste sadur Parīzes vaska Putinu 06.06.2014

Puskaila radikālās protestu grupas "Femen" aktīviste ceturtdien Francijā ar kaltu sabojājusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina vaska figūru, vēsta interneta vietne "The Local".

Neraugoties uz EP vēlēšanām, SC ir vadībā ceļā uz Saeimu 06.06.2014

Maijā par politisko apvienību "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 18,4% vēlētāju, atsaucoties uz "Latvijas faktu" aptauju, ziņo LETA.

Medvedevs: G7 Kijevas militāro operāciju atbalsta cinismam nav robežu 06.06.2014

Krievijas valdības vadītājs Dmitrijs Medvedevs nosauca G7 valstu Kijevas militāro operāciju atbalstu Austrumukrainā par cinisma kalngalu.

Obama atzinis Krievijas "likumīgās intereses" Ukrainā 06.06.2014

ASV prezidents Baraks Obama atzinis, ka Krievijai ir „likumīgas intereses” Ukrainā, ziņo CNN. Tomēr viņš uzsvēra, ka Ukrainas tautai jāpieņem „ savi lēmumi”.

Pabriks atklāj, uz kurām EP komitejām viņš mērķē 06.06.2014

Bijušo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) Eiropas Parlamentā (EP) interesē divas komitejas. Par to, kur tieši viņš gribētu darboties, politiķis pastāstīja intervijā portālam Mixnews.lv.

Obama aizmiga Polijas prezidenta runas laikā 06.06.2014

ASV prezidents Baraks Obabama aizmiga Polijas prezidenta Bronislava Komorovska runas laikā. Iespējams, Obama aizmiga dēļ saspringtā darba grafika, raksta ārvalstu mediji.

Vācija sola atbalstu Ukrainai 06.06.2014

Vācijas sniegs palīdzību Ukrainai tās demokratizācijas procesā - to pēc tikšanās ar jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Petro Porošenko paziņoja Vācija kanclere Angela Merkele.

Bijusī Francija pirmā lēdija nemazgās rokas pēc sarokošanās ar Putinu 05.06.2014

Francijas prezidenta Fransuā Olanda bijusī dzīvesbiedre Valērija Trīrveilere ir priecīga, ka vairs nav pirmā lēdija un ka viņai nevajadzēs sarokoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ar kuru Olands tiekas ceturtdien, ziņo LETA.

ASV satrauc Putina aizvainojošie vārdi par Hilariju Klintoni 05.06.2014

Rietumu sabiedrībā satraukumu izraisījusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina piezīme par bijušo ASV Valsts sekretāri Hilariju Klintoni – viņa piezīme intervijā Francijas TV kanālam TF1 tiek saukta par "seksisku".

Pēc vairāku stundu kaismīgām debatēm deputāti papildina Satversmi ar preambulu 05.06.2014

69 deputātiem balsojot "par" un 27 deputātiem balsojot "pret" Saeima ceturtdien, 5. jūnijā, otrajā lasījumā atbalstīja Latvijas Republikas pamatlikuma – Satversmes – papildināšanu ar preambulu.

Saeimai pievienojas trīs jauni deputāti 05.06.2014

Saeima ceturtdien, 5.maijā, apstiprināja 11.Saeimas deputātu mandātus četriem deputātiem – Arvilam Ašeradenam, kurš līdz šim pildīja deputāta pienākumus uz laiku, Ilzei Verginai un Lienei Liepiņai no "Vienotības", kā arī Mārim Kučinskim no Zaļo un zemnieku savienības.

Valsts prezidentam uzbrukuma gadījumā būs jāaktivizē NATO līguma 5.pants 05.06.2014

Saeima ceturtdien, 5.jūnijā, galīgajā lasījumā pieņēma Nacionālās drošības likuma grozījumus, kas precīzi noteic Valsts prezidenta pienākumu militāra uzbrukuma gadījumā aktivizēt NATO līguma 5.pantu.

Tokija uz Porošenko inaugurāciju nenosūtīja augstu stāvošu pārstāvi 05.06.2014

Japānas valdība ir nolēmusi nesūtīt augstu stāvošu pārstāvi uz ievēlētā Ukrainas prezidenta Pjotra Porošenko inaugurāciju, argumentējot lēmumu ar situāciju valstī, paziņoja vietējie MIL.

Deputāts gānās internetā un izsprūk sveikā, vēsta laikraksts 05.06.2014

Stopiņu novada domes deputāts Jurijs Vasiļjevs (SC) savā "Faceboook" profilā skubinājis kastrēt maidaniešus, taču par šiem izteikumiem viņam var draudēt vien izslēgšana no partijas, ceturtdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Grigule pelnīs naudu vismaz trīs EP komisijās 05.06.2014

Eiropas Parlamentā (EP) no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta ievēlētā Iveta Grigule risina sarunas par darbošanos kādā no piecām EP komitejām, ziņo LETA.

Zināmi partiju vilcējspēki Saeimas vēlēšanās 05.06.2014

Kaut arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas pagājušas un politiskajā vidē šķietami iestājies miers, partijas sākušas rūpīgi vērtēt, kurus cilvēkus likt sarakstu augšgalā cīņā par Saeimas deputātu mandātiem jau šoruden gaidāmajās vēlēšanās.

G7 samitā no Krievijas pieprasījuši izpildīt četrus nosacījumus 05.06.2014

Krievijas atteikšanās izpildīt prasības, kuras satur samita dalībnieku parakstītais dokuments, var novest pie jaunu ekonomisko sankciju noteikšanas.

Dombrovskis un Pabriks noliek Saeimas deputātu mandātus 05.06.2014

Ņemot vērā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, politiķi Valdis Dombrovskis (V) un Artis Pabriks (V) nolēmuši nolikt Saeimas deputātu mandātus, ziņo LETA.

Kalniete kļūst par EP viceprezidenti 05.06.2014

Eiropas Parlamenta lielākā - Eiropas Tautas partijas (EPP) - politiskā grupa vakar pirmajā jaunā sasaukuma sēdē ievēlēja Latvijas deputāti Sandru Kalnieti (V) par grupas viceprezidenti, ziņo LETA.

4 no 7 Daugavpils domē pārstāvētajām partijām turpina saņemt ziedojumus 05.06.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turpina vākt datus par ziedojumiem politiskajām partijām. Partiju sarakstā, kuras šogad saņem ziedojumus no saviem partijas biedriem, ir arī partijas, kuras ir pārstāvētas Daugavpils domē: no 7 partijām ziedojumus arī pēc vēlēšanām turpina saņemt 4 partijas.

Valsts prezidenta kanceleja mainīs vadību? 04.06.2014

Šovasar plānotas izmaiņas Valsts prezidenta kancelejas vadībā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ko politiķi un amatpersonas pagaidām oficiāli neapstiprina.

Putins atteicās tikties ar Obamu Normandijā 3 04.06.2014

KF prezidents Vladimirs Putins netiksies ar Baltā nama vadītāju Baraku Obamu Normandijas apmeklējuma laikā. Par to paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Starp nākamajiem premjera amata kandidātiem Straujuma un Piebalgs 1 04.06.2014

Ņemot vērā Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas veikumu, patlaban nav redzami iemesli, kāpēc partijai "Vienotība" vajadzētu meklēt citu premjera amata kandidātu gaidāmajām 12.Saeimas vēlēšanām, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Jaunā Eiropas Komisijas vadītāja izvēle var iznīcināt ES 04.06.2014

Aktuāla Eiropas Savienības problēma ir ne tikai savas enerģētikas drošības aizsardzība, kura ir tieši atkarīga no Krievijas gāzes piegādēm, bet arī briestošā krīze, kura apdraud visas Eiropas politisko un ekonomisko stabilitāti.

ARD: Vācija atteicās „atvērt maku” NATO vajadzībām 04.06.2014

NATO ģenerālsekretārs aicina alianses valstis palielināt militāros izdevumus.

Dombrovskis atklāj, kuri deputāti aizņēma visu reklāmas laiku pirms EP vēlēšanām 04.06.2014

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS) apsteidza savus pieredzējušākos kolēģus no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), tikai pateicoties savai reklāmas kampaņai, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais Ministru prezidents, EP deputāts Valdis Dombrovskis.

Čehija uzstājas pret NATO klātbūtnes pastiprinājumu Eiropā 1 04.06.2014

Čehijai nav vajadzīgs NATO militārās klātbūtnes pastiprinājums Eiropā, paziņoja Čehijas premjerministrs Boguslavs Sobotka, komentējot ASV prezidenta Baraka Obamas vārdus par to, ka NATO plāno pastiprināt savu militāro klātbūtni Eiropas valstīs.

Nesaskata KNAB vilcināšanos ar Strīķei labvēlīgā sprieduma izpildi 04.06.2014

Ģenerālprokuratūrā nesaskata tīšas nelikumības vai kavēšanos Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas sprieduma izpildē, ar kuru amatā atjaunota Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūrā.

Zīle: EP spēšu sadarboties ar "Vienotību", par pārējiem neesmu drošs 04.06.2014

No Latvijas Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais Roberts Zīle (VL/TB-LNNK) ir pārliecināts, ka spēs sadarboties ar „Vienotības” politiķiem, taču par pārējiem jaunā sasaukuma EP Latvijas deputātiem viņš nav drošs.

ASV prezidents Baltijai apliecina nemainīgi stingru atbalstu drošībai 04.06.2014

ASV prezidents Baraks Obama Baltijai un Centrāleiropai apliecina nemainīgi stingru atbalstu drošības un enerģētiskās neatkarības stiprināšanā, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses dienestā.

NA lepojas, ka iekļuvusi Krievijas nevēlamo personu sarakstā 04.06.2014

Iekļūt Krievijas nevēlamo personu sarakstā ir gods Nacionālajai apvienībai (NA). Par to sociālajā tīklā "Twitter" paziņoja VL-TB/LNNK deputāts Jānis Iesalnieks.

Obama ASV armijas stiprināšanai Austrumeiropā vēlas piešķirt miljardu dolāru 03.06.2014

Sākot savu vizīti Eiropā, ASV prezidents Baraks Obama aicināja ASV Kongresu atbalstīt papildu miljards dolāru piešķiršanu šīs valsts militārās klātbūtnes stiprināšanai Eiropā, vēsta aģentūra AP.

Francijas eksperts: ES ies pa PSRS sabrukuma pēdām 1 03.06.2014

Kad sabruka PSRS, ES apvienojās un kļuva stiprāka, bet patlaban notiek tieši pretēji: Krievija nostājas uz kājām un sapurinās, bet šķiet, ka Eiropa deg spilgtāk pirms pilnīgas apdzišanas kā supernova.

Dombrovski oficiāli izvirza eirokomisāra amatam 03.06.2014

Laimdotas Straujumas (V) vadītā valdība otrdien, 3.jūnijā, pieņēmusi oficiālu lēmumu izvirzīt Eiropas Parlamentā ievēlēto ekspremjeru Valdi Dombrovski (V) Eiropas Komisijas komisāra amatam.

Auguli brīdina par nepieļaujamu vēršanos pret trauksmes cēlājiem 03.06.2014

Prokuratūra brīdinājusi labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS) par nepieļaujamu vēršanos pret amatpersonu, kura ziņo par iespējamu noziegumu, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Valsts departaments: ASV ANO Drošības padomē neatbalstīs Krievijas rezolūcijas projektu Ukrainas jautājumā 03.06.2014

ASV Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki žurnālistiem paziņoja, ka ASV neatbalsta Krievijas rezolūcijas projekta priekšlikumus ANO Drošības padomei Ukrainas jautājumā.

Krievija pasludina pagaidu EPPA boikotu 03.06.2014

Krievija nepiedalīsies EPPA sesijās līdz laikam, kamēr tiks atcelti tās pilnvaru ierobežojumi, kurus asambleja ir pieņēmusi KF pozīcijas dēļ Ukrainas konfliktā.

Lavrovs aicina Ukrainā izveidot humanitāros koridorus 03.06.2014

Maskava ANO Drošības padomei ir sagatavojusi rezolūcijas projektu Ukrainas jautājumā.

Lēmums par Brokas pielaidi novilcināts līdz pēdējam brīdim 03.06.2014

Atlikušas tikai dažas dienas līdz pēdējam termiņam, kad Satversmes aizsardzības birojam (SAB) jāpieņem lēmums par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem izsniegšanu vai neizsniegšanu tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL!-TB/LNNK).

Oficiāli virzīs Dombrovski eirokomisāra amatam 02.06.2014

Jau otrdien, 3. jūnijā, Ministru kabinets lems par ekspremjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) kā Latvijas kandidatūru Eiropas Komisijas (EK) locekļa amatam, liecina valdības darba kārtība.

Portāla Gorod.lv aptauja: vairākums lasītāju nav radikālo partiju atbalstītāji 02.06.2014

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka, ja Latvijas Saeimas vēlēšanas notiktu šomēnes, trešdaļa respondentu – 34% - nebalsotu ne par vienu no piedāvātājām partijām.

Abhāzijas prezidents atkāpjas no amata 02.06.2014

Separātiskā Gruzijas Abhāzijas reģiona prezidents Aleksandrs Ankvabs svētdien paziņojis par atkāpšanos no amata, ziņo LETA-AFP.

SC šķeļas; Ušakovs slēpis intrigas partijā 02.06.2014

Pēc pirms nedēļas notikušajām Eiropas parlamenta (EP) vēlēšanām Latvijas Televīzijas raidījums «de facto» secina, ka tā dēvētās kreisi orientētās partijas saskārušās ar līdz šim labējām partijām piedēvēto problēmu.

"Nepilsoņu kongress" sadarbojies ar dārgu un slavenu Londonas PR aģentūru 02.06.2014

Kamēr Latvijā organizācijas "Nepilsoņu kongress" aktivitātes visbiežāk izpaužas kā mazskaitlisks protests pie Saeimas vai valdības, ar daudz plašāku vērienu organizācija darbojas starptautiskā līmenī, svētdien ziņo "Nekā personīga".

Ukraina lūdz bruņojumu NATO valstīm 31.05.2014

Drošības situācija Eiropā ir dramatiski mainījusies, un Ziemeļatlantijas līguma organizācijai jāreaģē uz to, stiprinot kolektīvo aizsardzību, tā NATO Parlamentārās Asamblejas pavasara sesijā Viļņā atzinis alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Skotijā ir sākusies neatkarības referenduma aģitācijas kampaņa 31.05.2014

Lielbritānijā oficiāli ir sākusies aģitācijas kampaņa pirms referenduma par Skotijas neatkarību, kurš notiks 18. septembrī. RT korespondente Sāra Ferta stāsta par grūtībām, ar kuriem ir saskārušies aktīvisti, kuri ir gan par, gan pret Skotijas atdalīšanos

Bērziņš nākamnedēļ pusdienos kopā ar Obamu 31.05.2014

Valsts prezidents Andris Bērziņš nākamnedēļ dosies darba vizītē uz Poliju, kur piedalīsies Polijas Brīvo vēlēšanu 25. gadadienas svinībās.