Politika

ZZS satrauc Zīles izteikumi 30.05.2014

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nākamajā sadarbības padomes sēdē aicinās Nacionālo apvienību ««Visu Latvijai» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK»» skaidrot Eiropas Parlamenta deputāta Roberta Zīles izteikumus par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) nespēju aizsargāt tās dalībvalstis, portālam «Apollo» pavēstīja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Mamikins: Maskavā mani sauc par fašistu 30.05.2014

Uz Saskaņas slikto rezultātu fona Eiropas Parlamenta vēlēšanās īpaši spilgta izvērtās Andreja Mamikina politiskā debija.

Venecuēlas ĀM: Ukrainā valsts apvērsums veikts ar mērķi destabilizēt Krieviju 30.05.2014

Venecuēlas ārlietu ministrs Eliass Haua domā, ka Ukrainā ar Rietumu atbalstu tika veikts valsts apvērsums ar mērķi destabilizēt Krieviju.

Kārtējā izšķērdētā nauda: Ķekavas pašvaldībā nelikumīgi iztērēti 73 000 eiro 30.05.2014

Valsts kontroles (VK) revidenti, pārbaudot Ķekavas novada pašvaldības rīcību ar finanšu līdzekļiem un mantu 2012. un 2013.gadā, konstatējuši, ka divu gadu laikā kopumā 73 535 eiro no budžeta līdzekļiem ir izlietoti nelikumīgi, un pastāv risks, ka vēl 1,47 miljoni eiro izlietoti nelietderīgi, ziņo LETA.

Eirokomisārs uzstāj uz Ukrainas, Moldovas un Gruzijas uzņemšanu ES sastāvā 30.05.2014

Eirokomisārs Štefans Fūle ir izteicies par nākamo Ukrainas, Moldovas un Gruzijas uzņemšanu ES sastāvā.

Putins met izaicinājumu ES 30.05.2014

Triju postpadomju valstu - Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas - vadītāji ceturtdien parakstīja vienošanos par Eirāzijas Ekonomiskās savienības (EES) dibināšanu, kas būs nākamais posms pretī ciešākai bijušo padomju valstu integrācijai, kuras galvenais kurators ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins, piektdien raksta laikraksts Diena.

J.Urbanovičs: Vēlēšanās uzvarēja tie, kuri saprotami izteicās par notiekošo 2 30.05.2014

Kā ziņots, saskaņā ar šā gada 24.maijā notikušo Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem mūsu valsts intereses Briselē 5 gadu laikā pārstāvēs 8 deputāti.

Lembergs: Latvijā ar oligarhiem karo, Ukrainā ievēl par prezidentiem 30.05.2014

Ventspils mērs Aivars Lembergs izsaka cerību, ka jaunais Ukrainas prezidents Aleksandrs Porošenko pratīs nodzēst sprādzienbīstamo situāciju savā valstī, to Lembergs sacīja radio Baltkom tiešajā ēterā.

Valsts kancelejai būs jāorganizē valsts iestāžu vadītāju centralizēto atlasi 29.05.2014

No nākamā gada 1.septembra Valsts kancelejai būs pienākums organizēt dažādu valsts iestāžu vadītāju centralizētu atlasi, paredz Valsts civildienesta likuma grozījumi, kurus Saeima ceturtdien, 29.maijā pieņēma galīgajā lasījumā.

Grigule vairs Saeimā neatgriezīsies 29.05.2014

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Iveta Grigule (ZZS) Saeimā vairs neatgriezīsies, jo jau tagad nolikusi Saeimas deputāta mandātu, portālu Diena.lv informēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Putins, Lukašenko un Nazarbajevs parakstīs līgumu par Eirāzijas ekonomisko savienību 29.05.2014

Ceturtdien, 29. maijā, Kazahstānas pilsētā Astanā ieradušies Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas prezidenti, lai parakstītu līgumu par Eirāzijas ekonomisko savienību, kam būtu jāstājas spēkā 2015. gada 1. janvārī.

Lembergs: Daži koalīcijas politiķi uzskata NATO 5.pantu par "fufeli" 29.05.2014

Valdošajā koalīcijā starp Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un pārējiem tās dalībniekiem pastāv būtiskas domstarpības par valsts drošības jautājumiem, ceturtdien LTV izteicās ZZS sadarbības partneru "Latvijai un Ventspilij" līderis Aivars Lembergs.

Obama: Tieši Amerika ir pārliecinājusi pasauli izolēt Krieviju 29.05.2014

Pateicoties ASV līderpozīcijām, pasaules sabiedrība „mobilizējās” Krievijas darbību Ukrainā nosodīšanai, kas noveda pie Maskavas izolācijas.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma sola palīdzēt mediķiem 29.05.2014

Tiekoties ar Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvjiem, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nav pārrunājusi jautājumu par asociācijas plāniem rīkot streiku, ja netiks pildītas mediķu prasības, ziņo LETA.

Ēģiptes prezidenta vēlēšanās uzvar Abdelfatahs as Sisi 29.05.2014

Ēģiptē šonedēļ aizvadītajās prezidenta vēlēšanās ar pārliecinošu balsu vairākumu uzvarējis bijušais armijas komandieris Abdelfatahs as Sisi, liecina rezultāti pēc vairuma balsu saskaitīšanas.

KNAB izmeklēšana pret Dombrovski var ietekmēt izredzes uz eirokomisāra amatu 29.05.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsācis pārbaudi par ekspremjera, Eiroparlamentā ievēlētā Valda Dombrovska („Vienotība”) iespējamu interešu konfliktu, reaģējot uz medijos izskanējušu informāciju par aptuveni pirms gada valdības pieņemto lēmumu saistībā ar Hipotēku bankas reorganizāciju, kas it kā varētu būt bijis izdevīgs toreizējā premjera Dombrovska sievai.

Repše: Hokejists Sandis Ozoliņš startēs vēlēšanās 29.05.2014

Hokejists Sandis Ozoliņš, kurš nolēmis pievienoties Einara Repšes biedrībai "Latvijas nākotnes forums", varētu būt partijas "Latvijas attīstībai" līderis kādā no vēlēšanu apgabalu sarakstiem, to Repše paziņoja LNT ziņu raidījumā.

Kadirovs noliedz Čečenijas spēku klātbūtni Ukrainā 29.05.2014

Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs noliedzis rietumu mediju informāciju par republikas militārajām vienībām, kas atrastos Austrumukrainā.

ASV atbalsta Ukrainas valdības darbības cīņā ar terorismu 28.05.2014

Vašingtona uzskata par pareizām un atbalsta Ukrainas valdības darbības cīņā ar bruņotiem separātistiem austrumos un kārtības nodrošināšanas darbības reģionā.

Snoudens: Es biju nevis hakeris, bet īsts spiegs 28.05.2014

Bijušais NDA darbinieks Edvards Snoudens sniedza ekskluzīvu interviju NBC televīzijas kanāla raidījumu vadītājam Braienam Viljamsam.

Bērziņš ierodas Uzbekistānā un slavē abu valstu attiecības 28.05.2014

Valsts prezidents Andris Bērziņš valsts vizītē Uzbekistānā ticies ar Uzbekistānas prezidentu Islamu Karimovu un apliecinājis, ka Latvija ir ieinteresēta abu valstu savstarpējo attiecību attīstīšanā visos līmeņos.

Rajevskis: Ždanoka vēlēšanās "izbrauca" uz Krimas kārts 28.05.2014

Aizritējušās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas parādīja, ka radikālā tēma "strādā uz vēlētājiem", komentējot Tatjanas Ždanokas panākumus EP vēlēšanās, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja politologs Filips Rajevskis.

Pabriks: Krievija sponsorē terorismu Ukrainā 28.05.2014

Krievija sponsorē terorismu Ukrainā, savā "Twitter" kontā raksta jaunievēlētais Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks.

KNAB pārbauda Dombrovska iespējamo "iekulšanos" interešu konfliktā 28.05.2014

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Eiropas Parlamentā nule kā ievēlētā bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) iespējamu atrašanos interešu konfliktā.

DP nesāk kriminālprocesu par Ždanokas dalību PSRS slavinošā organizācijā 28.05.2014

Drošības policija (DP) atteikusies uzsākt kriminālprocesu par Latvijas Krievu savienības līderes Tatjanas Ždanokas dalību PSRS slavinošajā organizācijā.

Pabriks nosauc Ždanoku par Latvijas traģēdiju 27.05.2014

No Latvijas Krievu savienības (LKS) jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sastāvā ievēlētā Tatjana Ždanoka ir persona, kura vēlas pārrakstīt Latvijas vēsturi un uzskatāma par Latvijas ļaunumu, pirmdien vakarā jaunievēlēto EP deputātu diskusijā sacīja Artis Pabriks (V), raksta Diena.

Ģenerālprokuratūra Strīķei atņem pielaidi valsts noslēpumam 27.05.2014

Ģenerālprokuratūra nolēmusi atcelt Satversmes Aizsardzības biroja (SAB)lēmumu par 1. kategorijas atļaujas izsniegšanu pieejai sevišķi svarīgiem valsts noslēpuma objektiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Jaunais Eiropas Parlamenta sastāvs šokē Vācijas ĀM vadītāju 27.05.2014

Jaunais Eiropas Parlamenta sastāvs šokē Vācijas ārlietu ministru.

Robežsardzē notikušas vairāku vadošo amatpersonu rotācijas 27.05.2014

Valsts robežsardzē ir notikusi vadošo amatpersonu rotācija, ar mērķi nodrošināt robežsardzes struktūrvienību efektīvu vadību, kā arī nepārtrauktu robežsardzes amatpersonu profesionālo izaugsmi, portālu "Delfi" informēja robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

ASV palīdzēs Ukrainai attīstīt demokrātiju 27.05.2014

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs oficiālā paziņojumā apsveica Ukrainu ar notikušajām vēlēšanām un apsolīja, ka arī turpmāk Vašingtona palīdzēs attīstīt demokrātiskos procesus valstī.

Pasaules politiķi Putinu pielīdzina Ādolfam Hitleram 27.05.2014

Krievijas prezidenta Vladimira Putina aktivitātes Ukrainā, kā arī Kremļa saimnieka retoriku un izvērsto propagandu Hitlera politikai Otrā pasaules kara priekšvakarā pielīdzinājusi virkne ietekmīgu politiķu un komentētāju, raksta "Business Insider".

Lembergs apšauba EP vēlēšanu godīgumu 27.05.2014

Valsts radio un televīzijā priekšvēlēšanu laikā esot uzkrītoši aģitēts par vienu politisko spēku - "Vienotību", tāpēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas no šī viedokļa nevarot uzskatīt par īsti godīgām un taisnīgām, aģentūrai LETA savu viedokli pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Politoloģe Grigules reklāmas kampaņu salīdzina ar pulvera reklāmu 27.05.2014

Eiropas Parlamentā ievēlētās Ivetas Grigules (ZZS) PR kampaņa atgādināja sadzīves ķīmijas reklāmu, radio Baltkom paziņoja Rīgas Stradiņa universitātes profesore, politoloģe Ilga Kreituse.

Koalīcija neiebilst pret Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam 26.05.2014

Valdošās koalīcijas partneriem nav iebildumu pret ekspremjera Valda Dombrovska (V) virzīšanu eirokomisāra amatam, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Politologs par vēlēšanām: Demisionējot Dombrovskis uzlika savai "reitinga kūkai" ķirsīti 26.05.2014

Bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) demisija ietekmēja arī viņa reitingu un popularitāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, un ar demisijas palīdzību viņš uzlika savam reitingam ķirsīti - kā kūkai uz krēma, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja politologs Filips Rajevskis.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu provizoriskie rezultāti Līvānu novadā 26.05.2014

Balsstiesīgie: 10148

Nobalsojušie: 2581

Derīgas vēlēšanu aploksnes: 2561

Derīgas vēlēšanu zīmes: 2544

Grozītās zīmes: 2146

Negrozītās zīmes: 398

Prezidents: Latvijas pārstāvji EP spēs aizstāvēt valsts intereses 26.05.2014

Jaunievēlēto Latvijas pārstāvju Eiropas Parlamentā (EP) komanda ir pietiekami stipra, lai aizstāvētu valsts intereses, kam būtu jābūt šo politiķu galvenajam uzdevumam, telekanālā LNT sacīja Latvijas prezidents Andris Bērziņš.

Nākamajā Saeimā prognozē jaunu, radikālu krievvalodīgo spēku 26.05.2014

Nākamajā Saeimā varam gaidīt ievēlētu jaunu uz krievvalodīgajiem orientētu spēku, šādu viedokli telekanālā LNT pauda "Saskaņas centra" (SC) līderis Jānis Urbanovičs.

Eksperti jaunievēlētos Latvijas pārstāvjus EP uzskata par spēcīgu sastāvu 26.05.2014

Jauno eiroparlamentāriešu sastāvs no Latvijas ar dažiem izņēmumiem uzskatāms par spēcīgu un pieredzējušu, bet ļoti svarīga būs deputātu spēja veidot labus kontaktus ar citu valstu kolēģiem, lai spētu ietekmēt Eiropas politiku par labu Latvijai, uzskata Latvijas Radio aptaujātie eksperti, kas no jaunievēlētajiem Eiropas Parlamenta deputātiem sagaida aktīvu darbu Latvijas enerģētiskās drošības stiprināšanā, zemnieku interešu aizstāvībā un atbalstā uzņēmējdarbībai.

EP vēlēšanu balsu skaitīšanā atkal neiztika bez tehniskām problēmām 26.05.2014

Ierodoties Garkalnes novada kultūras namā, kur blakus bija izvietoti divi iecirkņi - viens Rīgas, otrs novada -, sestdienas rītā izskatījās, ka iepriekš izskanējušajām bažām par zemo vēlētāju aktivitāti nebūs pamata.

TV3: Grigule krāpjas ar dzīvesvietas deklarāciju, Ždanoka maksājusi naudu par piketu 26.05.2014

Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS), iespējams, krāpjas ar dzīves vietas deklarāciju, lai varētu saņemt 520 eiro transporta kompensāciju, proti, lai gan deputātes deklarētā dzīves vieta ir Ogres novads, viņa pati un lauku māju iemītnieki atzina, ka politiķe pastāvīgi dzīvo Mārupē, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Baraks Obma negaidīti ierodas Afganistānā; Karzajs ar viņu tikties nevēlas 26.05.2014

ASV prezidents Baraks Obama svētdien negaidīti ieradies Afganistānā. Viņa lidmašīna nolaidusies Bagramas aerodromā, un prezidents plāno tikties ar amerikāņu militāro kontingentu.

Ukrainas CVK: Hakeri uzbrūk vēlēšanu rezultātu serverim; Porošenko aizvien līderis 26.05.2014

Ukrainas specdienesti pēdējās dienas bieži jūt hakeru mēģinājumus iekļūt Ukrainas prezidenta vēlēšanu rezultātu serverī, vēsta Unian.net.

Lepēnas uzvara EP vēlēšanās "satricina" Franciju 26.05.2014

Svētdien, 25.maijā, kļuvis zināms, ka Marinas Lepēnas vadītā galēji labējā Francijas Nacionālā fronte (FN) notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, iegūstot 25% balsu, ieguvusi pirmo vietu, vēsta "Euobserver."

Ušakovs: EP vēlēšanu rezultāti norāda uz nepieciešamību aicināt jaunus cilvēkus SC 26.05.2014

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti, partijai „Saskaņa” iegūstot tikai vienu EP deputāta mandātu, ir nopietna viela pārdomām un tā liek turpināt jaunu cilvēku aicināšanu politiskajā spēkā, tā intervijā Latvijas Radio sacīja Nils Ušakovs (SC).

Gandrīz visos reģionos Vienotībai vairāk nekā 50% atbalsts 26.05.2014

Eiropas Parlamenta vēlēšanās vislielāko atbalstu saņēmusi partija "Vienotība" - visos Latvijas reģionos to atbalstījuši vairāk nekā 50% vēlētāju, ziņo LETA.

Kļičko ievēl par Kijevas mēru 26.05.2014

Ukrainā līdzās ar prezidenta vēlēšanām notikušas arī pašvaldību vēlēšanas, kurās par Kijevas mēru ievēlēts partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko, ziņo LETA.

Vēlētāju aptauja: Ukrainas prezidenta vēlēšanās uzvar Pjotrs Porošenko 26.05.2014

Svētdien, 25.maijā, Ukrainā notika ārkārtas prezidenta vēlēšanas, kurās kandidāts Pjotrs Porošenko varētu būt saņēmis pietiekamu vēlētāju atbalstu, lai tiktu uzskatīts par uzvarētāju jau pirmajā vēlēšanu kārtā, liecina „Exit poll” aptaujas dati.

Grībauskaite uzvar Lietuvas prezidenta vēlēšanās 26.05.2014

Lietuvā notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējusi pašreizējā valsts vadītāja Daļa Grībauskaite, iegūstot 54,84% balsu, liecina sākotnējie rezultāti, ziņo LETA.

Paziņo jaunievēlētos astoņus EP deputātus no Latvijas 26.05.2014

Vislielāko vēlētāju atbalstu 24.maijā notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā guvusi premjeres Laimdotas Straujumas pārstāvētā politiskā partija "Vienotība", kuras "lokomotīve" šajās vēlēšanās bija ekspremjers Valdis Dombrovskis – par "Vienotību" nobalsojuši 46,19% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.