Kipra atteicās veikt auditu cīņā pret naudas atmazgāšanu

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Kipra atteicās veikt auditu par pasākumiem, kurus īsteno naudas atmazgāšanas novēršanai caur vietējām bankām top.rbc.ru. Audita veikšana ir viens no Briseles noteikumiem, lai saņemt palīdzības maksājumus, taču Kipras valdība to noraidīja.

Kipras valdības preses pārstāvis Stefans Stefanu apgalvoja, ka Kipras valdība „nosoda ES veikto šantāžu pret Kipru, jo tādā veidā ES cenšas iesaistīt Kipru projektos, kuri nav izdevīgi valstij”.

Atgādinām, ka šī gada 11.februārī ES uzdeva kompānijai veikt Kipras finansiālās sistēmas pārbaudi saistībā ar naudas atmazgāšanu un nodokļu shēmām.

17.februārī Kiprā notiks prezidenta vēlēšanas. Favorīts ir Nicos Anastasiades, labējās partijas līderis. Kiprai, lai izvairīties no esošām ekonomiskām problēmām, kuras radās Grieķijas dēļ, jāaizņemas 17,5 miljardus eiro. Palīdzības sniegšana Kiprai no ES vairākas reizes tiek atlikta, jo ES un Vācija šaubās par Kipras finansiālo pārredzamību.

Pagājušajā mēnesī Fitch un Moody’s aģentūras pazemināja Kipras kredītreitingus līdz B līmenim (Fitch), bet Moody’s no B3 līdz Caa3.


Написать комментарий