Cīnies ar nogurumu? Pieci dabiski «mūžīgās enerģijas» avoti

foto: PantherMedia
foto: PantherMedia

Dažādos pētījumos atklāts, ka sievietes izjūt krietni lielāku nogurumu nekā vīrieši, kā arī daiļā dzimuma pārstāvēm ir nepieciešams ilgāks laiks enerģijas atjaunošanai.

Šai sakarā portāls "Cosmopolitan" piedāvā piecus enerģijas avotus, ko izmantot ikdienā.

Dzer

Speciālisti iesaka dienu sākt ar glāzi ūdens. Ņem vērā, ka auksta ūdens dzeršana, kas var likties šķietami uzmundrinoša, patiesībā tevi nogurdinās vēl vairāk, organismam tērējot enerģiju tā sasildīšanai, tādēļ izvēlies istabas temperatūrā esošu ūdeni.

Tāpat ieteicams dienas laikā uzņemt gana daudz ūdens, kas attīrīs asinsriti no tajā esošajām kaitīgajām vielām, kas negatīvi ietekmē cukura līmeni, radot nespēku.

Kusties

25 līdz 45 minūtes ilgi kardiotreniņi piecas līdz septiņas reizes nedēļā uzlabo miega kvalitāti, ļaujot iemigt nekavējoties, kā arī padarot miegu dziļāku. Tādējādi pilnvērtīgs naktsmiers ļaus justies enerģijas pilnai dienā.

Atkāpies no datora ekrāna

Vairāku stundu garumā raugoties datora ekrānā, acis piemeklē sausuma sajūta, savukārt ķermeni – nogurums un koncentrēšanās zudums. Lai no tā izvairītos, laiku pa laikam veic dažādus elpošanas, stiepšanās un atslābināšanās vingrojumus.

Elpo

Veic piecas ieelpas, lūkojoties uz attēliem, kuros redzami laimīgi cilvēki, un tavā organismā paaugstināsies serotonīna jeb laimes hormona līmenis. Ņem vērā, ka šai gadījumā ieelpām jābūt īpaši dziļām!

Uzņem vitamīnus

Sieviešu organismā nereti trūkst magnija un vitamīna D, kas ietekmē enerģijas līmeni. Lai no tā izvairītos, uzņem vitamīnus dabiskā veidā, divreiz dienā apēdot divus līdz trīs Brazīlijas riekstus un lietojot ingveru, kam ir arī hormonālo līmeni stabilizējoša ietekme.


Написать комментарий