Jutas štata varas iestādes pieprasa aizliegt viendzimuma laulības

foto: oane.ws
foto: oane.ws

ASV konservatīvākā štata tiesa pieņēma lēmumu par viendzimuma laulību legalizāciju. 

Kopā ASV geju laulības ir atļautas 18 štatos. Prezidents Obama tikšanās laikā ar homoseksuāļu kopas pārstāvjiem paziņoja, ka ātri viņiem problēmu nebūs.

ASV Augstākā tiesa saņēma Jutas štata iesniegumu ar prasību atcelt geju laulību legalizāciju, kuru 20. decembrī pieņēma štata tiesa, vismaz līdz apelācijas izskatīšanas termiņam. Situācija radīja īpašu interesi tāpēc vien, ka tiesas lēmums par viendzimuma laulību legalizāciju tika pieņemts Jutas štatā, kurš ir pazīstams ar saviem konservatīvajiem uzskatiem. Štata pamatiedzīvotāji ir mormoņi, kuri noliedz viendzimuma laulības. No lēmuma pieņemšanas brīža geju laulības Jutā tiek reģistrētas katru dienu, bet to skaits jau sastāda 900 pārus, – ziņo oane.ws/news.  

Ar analoģisku prasību Augstākajā tiesā vērsās arī Kalifornijas organizācija „Protect Marriage”, kura iniciēja viendzimuma laulību aizliegumu, kurš tika pieņemts štata referendumā 2008. gadā. Iepriekš Kalifornijas tiesa pieņēma lēmumu par šī aizlieguma neatbilstību štata Konstitūcijai, līdz ar to sniedzot pamatojumu geju laulību legalizēšanai. Savukārt Augstākā tiesa šo lēmumu atstāja spēkā. Organizācijas pārstāvji uzskata, ka šajā jautājumā tika pieļauti juridiski pārkāpumi, kuri atbilstošo lēmumu padara par neleģitīmu.

Tai pašā laikā prezidents Obama Baltajā namā organizēja homoseksuāļu kopas pārstāvju tikšanos. Tikšanās laikā prezidents paziņoja, ka Amerikas sabiedrībai nenāksies ilgi gaidīt geju laulību legalizāciju. Obama izteicās, ka šodien cilvēkiem mainās sirdis un prāts, tādēļ mainās arī likumi. Pēc viņa vārdiem izmaiņām „ir spēks, kurām Vašingtonai ir grūti ilgi pretoties”. Obama uzstājās par homoseksuāļu pilsoņu tiesību aizsardzību, minot daudzu sasniegumu piemērus. Uz šodienu viendzimuma laulības ir legālas 18 štatos, kā arī galvaspilsētas Kolumbijas apgabalā.  


Написать комментарий