Baltkrievijas vēstnieks A.Gerasimenko: Neredzu iemeslu lauzt līgumu par tramvaju piegādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 19.augustā, pilsētas domē tikās Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko un Daugavpils pilsētas vadība.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atzina, ka ar Baltkrieviju ir ļoti cieša sadarbība, veiksmīga sadarbība ar sadraudzības pilsētām Baltkrievijā, kuru noteikti jāveicina, veiksmīgi attīstās kultūras un ekonomiskie sakari.

Baltkrievijas vēstnieks paziņoja, ka esot vienmēr priecīgs būt Daugavpilī, jo pilsēta ir tuvākā kaimiņu pilsēta. Daugavpilī dzīvo daudz baltkrievu tautības cilvēku.

A.Gerasimenko uzsvēra, ka Latvija Baltkrievijai ir svarīgs partneris. Tirdzniecības apgrozījuma ziņā Latvija Baltkrievijai ir ceturtais lielākais partneris. Latvijā reģistrēti 1 293 kopuzņēmumi ar Baltkrievijas kapitālu un 377 kopuzņēmumi Baltkrievijā ar Latvijas kapitālu.

A.Gerasimenko izteica apmierinātību ar ekonomisko sakaru attīstību, augstu novērtēja Daugavpilī notikušo II Baltkrievijas- Latvijas sadraudzības pilsētu forumu, izteica cerību par turpmāku veiksmīgu sadarbību.

Pēc vēstnieka kunga vārdiem, šīs dienas vizītes mērķis bija apspriest tos virzienus, kuros notiek sadarbība. „Tiks runāts par Baltkrievijā ražoto tramvaju piegādi Daugavpilij. Mums ir daudz par ko jāparunā”, paziņoja A.Gerasimenko.

Uz jautājumu par to, ko darīs Baltkrievijas puse gadījumā, ja tiks lauzts šī gada martā ar uzņēmumu „Belkommunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau” noslēgtais līgums, vēstnieks atbildēja sekojoši: „Manuprāt, parakstītais līgums nevar tikt lauzts, jo esam gatavi to izpildīt. Neredzu iemeslu lauzt šo līgumu”. 



Написать комментарий